IMG-1870

Om Pappas tidsfördriv

Pappas Tidsfördriv består av Johan Pettersson. Johan är född 1985 och är pappa till två söner födda 2015 och 2018. Pappas tidsfördriv består av tre olika delar:


Pärlandet:
Jag och min nu fyraårige son delar passionen för pärlplattor. Med tiden har vi sökt roligare och mer utmanande motiv och sista ledet blev att producera något mer än en pärlplatta som lades på hög. Inspirerad av Pappas Pärlor började vi skapa tavlor, blommor, actionfigurer och porträtt. Eftersom att vi arbetar med ett material i plast är det viktigt för oss att övrig verksamhet ska värna om miljön. Därför köps tavlor in som antingen är trasiga eller ingen annan vill ha av olika anledningar. De tavlorna ges sedan nytt liv med hjälp av pärlplattorna. Blommorna "planteras" i begagnade krukor.
Jag tänker såhär: Om en människa är villig att betala 500kr för en IKEA-tavla som 100 000 andra människor redan pryder sin vägg med så borde det finnas en marknad för unika tavlor i samma prisklass.
I sortimentet finns också: Kylskåpsmagneter, Julgranskulor i 2D, Actionfigurer och porträtt.

Instagram:
Förutom att lägga upp bilder på pärlkreationerna använder jag instagram främst till:
Omröstningar i Instastory där det röstas om allt från bästa svenska komiker till godast dryck.

Vi som pärlar

Frej 4 år & Johan 34 år
Frej 4 år & Johan 34 år

vad Gör vi med våra pärlplattor?

Våra pärlplattor blir till blommor i en kruka, actiongubbar i din bokhylla, motiv på tavlan, gatukonst i staden magneter på ditt kylskåp och julgranskulor i din gran.

Affärsidé

Ett gladare hem med pälkonst

Vision

Ett unikt konstverk som lockar till samtal och leenden.

Värdegrund

Rädda gamla tavlor, ge dem nytt liv och sälj dem för ett pris som inte skrämmer någon.